Kävi tosi hyvä tuuri kun Popin kanssa osallistumaan Varpsin järkkäämään toko-viikonloppuun. Kouluttajina olivat Tending-kennelin kasvattajat Riitta Jantunen-Korri ja Pekka Korri.

Lauantai alkoi heti aamusta mallikkaasti: Heräsin Annen soittoon meidän pihalta! Nukuin ihan totaalisesti pommiin! No onneksi meidän vuoro oli vasta iltapäivällä ja päästiin Varkauteen Huohvanaisen Marin kyydillä. KIITOS!

Lauantaina

Olimme Pekan opissa. Eka osiossa aiheena oli ruutu. Aloitin käymällä itse ruudussa torstain epäonnistuneen treenin vuoksi. Sitten tehtiin muutaman kerran tyhjää ruutua läheltä ja sitten kauempaa. Tämän jälkeen tehtiin yksi voi-tyylillä tyhjään ja yksi ruudussa olevaan palloon. Tämän jälkeen ehdittiin tehdä vielä merkkiä sekä merkiltä ruutuun evl-.tyyliin. loppuun vielä kaksi luoksetuloa merkistä.

Palaute: Menee hyvin ruutuun ja hakee paikan. Pop tarjosi kerran pysähdystä itse ja oli hyvin ruudussa ja jätin palkkaamatta. Olisi kannattanut (videolta näkyy, että TODELLAKIN olisi pitänyt palkata). Eka merkki pallolle, ok. Toka tyhjälle, tässä taisin hyväksyä vinon perusasennon, josta olisi menetetty piste jo ennen liikkeen alkua (!). Toka merkki oli tosi hyvä. Siihen, että menee välillä liian taakse, voi antaa palkan eikä heittää. Sitten evl-tyyliin (tässä taisi itseasiassa tulla se perusasentomoka, olin jo niin ajatuksissani siellä ruudussa..) Hyvä merkki ja hyvin ruutuun. lopuksi luoksetuloa ruudusta. ekalla jätöllä haisteli maata. Sitten ok. Tätäkin pitää treenata, koska on tärkeä osa liikettä. Kaikenkaikkiaan saatiin paljon positiivista ja kannustavaa palautetta Popin työskentelystä ja myös hyviä ajatuksia siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Omat mietteet: Tykkään tosi paljon Pekan tavasta kouluttaa. Perustelee asiat hyvin ja kertoo asiat nimenomaan koiran näkökulmasta. Hänen mielestään koiraa ei kannata huijata ruutuun vaan siellä oleva palkka on ennemminkin mukava yllätys. Koira ei saa pettyä aina kisoissa, ettei siellä olekaan palkkaa. Toinen tärkeä asia on harjoitella ruutua yleisön kanssa. Siten, että koira juoksee yleisöä kohti tai kuten pidemmällä olevilla koirilla tehtiin;  yleisöä seisoskeli tai makasi matkan varrella. Yksi häiriö oli myös pallojen pomputteli ennen ruutua. Tässä vaiheessa treeneihin pitäisi lisätä se yleisö - tuo pallotreeni tulee ajankohtaiseksi vasta myöhemmin :)

Ruudun kohdalla oma vaatimustaso ruudun paikan suhteen oli vähän turhan korkea. Kyse ei ollut siitä, että Pop ei olisi ollut kunnolla ruudussa, vaikkei nyt ollut _just siinä pisteessä_ mihin sen tahdon.  Liika tarkkuus voi vähentää motivaatiota. Toinen tärkeä pointti oli se, että ruutu on 10 olipa koira ruudun keskellä vai vähän toisessa reunassa. Mutta jos lähdön perusasento on vino, koira ei stoppaa ruutuun hyvin tai makaa siellä kunnolla, ei kymppiin ole mitään mahdollisuuksia. Ruudussa ei siis todellakaan riitä, että koira osaa juosta ruutuun. Kannattaa ensin tehdä tosi hyvä ja varma kokonaisuus kaikilta osin ja sitten kun ei ole enää muuta korjattavaa, voi opettaa paikkaa tyyliin 10 cm tarkkuudella.

Poppisen ruutuihin olin tosi tyytyväinen. Teki suunnilleen samalla tasolla kuin treeneissä ja ruudun vieressä oli yleisöä. Evl-tyylillä lähti merkiltä ruutuun tosi hyvin - suoraan ja hyvällä vauhdilla ja kuunteli stopin hyvin. Tästä tuli kyllä tosi hyvä fiilis!

Tokassa osiossa nouto. Tehtiin ensin ihan perusnouto. Palkkasin odottamisen, lähti hyvin kapulalle, liu´utti vähä, kantoi hyvin, vauhti ok, vino perusasento. Tehtiin kiertoharjoitus. Kierrätin ensin tuolia kapula suussa ja sitten nouto ja palautuksessa tuolin kierto minun takana ja siitä sitten palkka. Tätä tehtiin muutama kerta. Sitten hyppynouto metskulla. Tuli taas liu´utus, mutta vauhti ok. Tähän yhdistettiin myös kierto ajatuksella, että kun koira ajattelee kaikkea kivaa, mitä voin tarjota, sillä ei ole niin paljon aikaa leikkiä kapulan kanssa vaan se tahtoo tulla nopeasti takaisin. Lopuksi tehtiin vielä vino hyppy luoksetulona ilman kapulaa.

Palaute: Tässä vaiheessa selkein virhe perusnoudossa oli vino perusasento. Se olikin tosi vino minun taakse. Liu´uttaminen ja vähän hitaampi palautusvauhti otettiin kuitenkin korjattavaksi. Minun mielestä tuolitreeni toimi palautusvauhtiin tosi hyvin. Lisäksi kun kiertoon mennään minun oikealta puolelta, niin ehkä ei tule sitä banaania vasemmalle. Tätä aion jatkaa. Lopuksi tehtiin yksi vino hyppy ja se oli Poppiselle helppo juttu, näitä on treenattu noutona että ilmann. Lopuksi saatiin palautetta, että oikeita asioita on osattu harjoitella :)

Paikallaolot tehtiin sitten treenien päätteeksi. Istuminen että makuu. Istumisessa Popilla pallo edessä. Tää meni ok, olin näkyvillä. Pekan mielestä tässä vaiheessa se pallo on vielä hyvä apu. Paikkamakuussa Pop ei keskittynyt alussa, ei kuunnellut käskyä, kun siihen meni niin pitkä aika ja kun meni maahan, meni makuulle toisen etujalan päälle. Kävin kesken paikallaolon korjaamassa sen etujalan ettei itse ala itseään liikuttaa. Haisteli vähän. Kysyin´, että voinko / kannattaako tehdä välillä niitä, että heitänkin pallon kun olen jättänyt koiran, että siihen jättövaiheeseen tulee vähän odotuksia. Pekan mielestä Pop vaikutti sen verran hyvähermoiselle, että sillä voi tehdä, vaikkei todellakaan kaikilla kannata. Näitä voi siis silloin tällöin tehdä.

Lauantaista on video ja sitä katsoessa päällimmäisenä tuli mieleen kaksi asiaa: Täytyy alkaa tehdä nyt tosissaan häiriökontaktitreenejä JA nyt oikeasti opettaa, että kun maataan - ei haistella. Piste.

Lauantaista jäi tosi hyvä mieli :) Saatiin hyviä vinkkejä ja pop toimi hallilla hyvin. Pop teki siellä kaiken niinkuin tällä hetkellä osaa.