Tokossa ei kisata ihan niin tiuhaan kuin vaikkapa agilityssa. Tietysti sekin auttaa, millä taktiikalla edetään. Poppisen kanssa on ajatuksena kisasta yhden ykkösen verran kussakin luokassa, koska e evl:aa vartenhan tässä treenataan.

Vuorossa oli Poppisen toinen tokokoe, nyt siis avoimessa luokassa. Kisajärjestyistä vastasi Savon Nuuskut, tuomarina oli Mauri Pehkonen ja liikkurina Tuija Löppönen. Tuijan liikkuroimana kilpailija tuntee olevansa kyllä hyvissä käsissä :)

Paikkamakuu 10
Tässä Pop oli jotenkin kuutamolla alussa, en tykännyt jätöstä yhtään. Sitten Poppis posuili haistelemalla maata ja kääntyi lonkalle. Lonkalle kääntymiseen en ole vielä puuttunut, mutta haisteluun kyllä. No ehkä tuomari ei nähnyt juuri niitä haisteluhetkiä.

Seuraaminen 9
Oli Popin tämän hetken seuraamiseksi ihan ok. Jätti yhden istumisen tekemättä, mutta mä taisin tyriä tämän huonosti pysähtymällä. Vireeseeen olin oikein tyytyväinen ja oli aika tasaisen tuntuista.

Liikkeestä maahan 10
Tämä on Poppiselle helppo.

Luoksetulo 10
Tähän olin tosi tyytyväinen, Oli tosi hyvä vauhti ja tuli asenteella suoraan perusasentoon.

Liikkeestä seisominen 10
Tämä vähän jänskätti, koska Poppis tarjosi vielä muutama viikko sitten itsepintaisesti liikkeestä istumista. (Teki kyllä tosi hyviä istumisia stop-käskyllä :D ) Tämä oli tosi hyvä!

Nouto 10
Nosti vähän rumasti, toi hyvin.

Kauko-ohjaus 10
Tämä on ollut meidän toinen probleema, peppu meinaa liikkua kun on yhtään liian skarppina. Ihan pikkuisen liikkuui toiselta puolelta, meidän onneksi ei tuomarin puolelta ;) . Katteli välillä myös likkuria...

Hyppy 10
No tää on Poppiksesta paras liike, noudoilla tai ilman.

Kokonaisvaikutelma 10
Oli kiva, että meno näytti ilmeisesti yhtä kivalle kuin meistä tuntui. Pehkonen kejhui yhteistyötä ja sanoi, että koira on nopea, mutta tarkka :)

Jos paikkamakuuta ei lasketa, Popin kanssa oli ihana olla kehässä, oli sama tunne kuin treenatessa. Minua ei jännittänyt ja heti seuraamisen alusta lähtien tuntui sille, että hyvin menee. Kehään meno onnistui, tätä on nyt treenattu. Lisäksi viimeistelytreenien perusasentovahvistukset siirtyi hienosti kisaan, ei ollut vinoutta ja virittyi hienosti käskystä.

Loppupisteet 198p. kunniapalkinto ja luokkavoitto!

Koiria oli joku 12 ja monta tosi hyvää! Meitä ennen oli mm. tosi hyvä kelpie. Alokasluokastakin tuli tosi paljon ykkösiä ja ihan ansaitusti! Saatiin palkinnoksi reppu ja ruokalahjakortti - tämmöisistä palkinnoista mä tykkään :)

Niin, ja mikäs se on kisatessa, kun "POP Fan club" ;) oli paikalla! Meitä oli kannustamassa vaikka kuinka monta, KIITOS <3 Ainiin, palaute oli, et minä en ansaitse kierrosta viereisessä baarissa, kun saatiin seuraamisesta vain 9 :D Hirrrrveen tiukkoja ovat :D .

Mietin kisan jälkeen sitä, miten kannustusjoukot vaikuttaa omaan fiilikseen. Asiasta voi ottaa paineet ja alkaa jännittämään, kun ovat tulleet juuri meitä katsomaan. Ja entäs jos epäonnistutaan? Osa porukasta jättivät omat hallitreeninsä väliin ja tulivat katsomaan meitä! Ehkä tämä minun henkinen valmentautuminen on tosiaankin saanut aikaan jotain... Minusta oli ihan tosi huippua, kun meijän tiimi oli mukana ja oli tosi hyvä fiilis mennä kehään :) Vuoroa odotellessa sai rupatella ja sitten kun otin Poppiksen kanssa latautumishetken ennen kehää, saatiin keskittyä. Jännitystä on poistanut kyllä sekin, että tiesin kisaan osallistuessa, että Pop osaa kaikki asiat. Kaikki ei mene täydellisesti tietenkään aina, mutta osaamista on sen verran, että epäonnistuminen olisi pikemminkin vahinko.

Poppis on ihgu <3