Ei se Poppinen ihan vielä tällä tasolla puuhaile - mutta aina sitä voi yleisössä olla fanittamassa kaikkia hienoja tokokoiria :)

Eilen saatiin siis Kuopiossa seurata Suomen parhaimmiston tokoilua maajoukkuekarsintojen merkeissä. Toko on yleisölle aika helposti harhaanjohtava laji. Kun kaikki menee niinkuin pitääkin, suoritukset näyttävät  helpolle (!) ja vaivattomalle. Ja niin pitääkin! Mutta helppo laji toko ei todellakaan ole. Jonkun mielestä varmasti myös vähän tylsälle. Sitäkään toko ei ole, ainakin jos minulta kysytään. Harmooninen lopputulos rakentuu tasapainottelemalla eri osa-alueiden kanssa, se tokossa on varmasti vaikeinta, mutta myös antoisinta.

Huippuja katsellessa sitä itse vaan ajattelee, mikä lukematon määrä harjoituksia on taustalla ja miten johdonmukaista koiran kanssa treenaamisen on täytynyt olla. TVA:ksi koiran kouluttaminenkin vaatii paljon. Mutta taso mikä tänä päivänä vaaditaan Suomen maajoukkueesen pääsyyn on jo ihan käsittämättömän korkea. Koiran täytyy onnistua monessa kokeessa ja monessa paikassa. Hattua nostan Suomen tulevalle tokomaajoukkueelle.

Kisasin tokossa ensimmäisen kerran aika tarkalleen 20 vuotta sitten. Tämä aika on tullut lajia seurattua. Paljon on muuttunut - ja pääasiassa parempaan suuntaan :)

Paljon onnea karsintakokeen kärkikolmikolle ja kaikille muille tuloksiinsa tyytyväisille.