Näin se aika rientää ja Poppisen ensimmäiset tokokisatkin on jo takana. Ihan vielä ei ollut suunnitelma kisata, mutta ennalta ajateltu tilanteen helppous laittoi sitten kysymään kisapaikkaa. Kisat oli Kuopiossa Telkkisen hallila ja tuomarina Katja Rautiainen ja liikkurina Anne Miettinen. Annen läsnäolo oli ehkä pieni haaste, koska Poppis fanittaa Annea ihan jonkin verran, eikä viikko Annen hoivissa ole sitä ainakaan vähentänyt :)

Luoksepäästävyys 10

Paikallamakuu 10 Onneksi tämä oli ensimmäinen ja viimeinen alokasluokan paikallamakuu... Toisella puolella rauhallinen labbis ja toisella puolella huutava aussie. Kävi just niinkuin pelkäsin :( . Ehdin mennä ehkä neljä askelta kun se aussie karkasi Popin luokse ja Pop tuli heti  luokseni. Koko paikallaolo´ryhmä uusittiin. Pop pysyi uusinnan hyvin. Taisi nuuhkaista maata pari kertaa. 

Olin Poppiseen hirmu tyytyväinen! Ja itseeni myös, en reagoinut tilanteeseen mitenkään enkä hermostunut ja paikallaolo meni hyvin. Aussista olin varma jo luoksepäästävyyden kohdalla, että se ei siinä pysy. Jos olisin nähnyt koirassa aggressiivisuutta, olisin keskeyttänyt oman suorituksen siihen paikkaan. Koira oli kuitenkin jossain hormoonihöyryissä. Koiran omistajaa kohtaan ei sen sijaan ole mitään sympatiaa. On TODELLA EPÄREILUA JA ITSEKÄSTÄ edes yrittää siinä tilassa olevalla koiralla paikallaoloa ja samalla pilata muiden suoritus. Mielestäni tuomari teki aivan oikein, kun ei antanut ko.koiran jatkaa koetta.

Mun kurssilaisista Marjo ja welshi-Sira jättivät paikallaolon tekemättä, koska se ei ole just nyt varma. Hieno juttu!

Seuraaminen hihnassa 9. Kisapaikka oli ahtauden takia tosi vaikea ja ennen kehään menoa on tosi vaikea virittää koiraa. Ja en tiiä mistä johtui, mutta Pop oli ihan kuutamolla seuraamisessa. Videolta katsottuna se näytti alokkaan seuraamiseksi "ihan ookoolta" pikkuvirheineen, mutta jotenkin oltiin ihan eri paria.

Seuraaminen vapaana 8,5. Tässä tuli pikkumokia enemmän, mutta helpompaahan tää on ilman hihnaa.

Liikkeestä maahan 10. Seuraaminen ois voinut olla parempi ja maahan meno nopeampi. Perusasentoon ei noussut ihan kunnolla.

Luoksetulo 10. Normi luoksetulo.

Liikkeestä seisominen 8. Ennakoi pysähdyksen menemällä maahan, josta annoin uuden seuraamiskäskyn. Stoppi ihan normi hyvä. Ennakoinnit tuli vähän aikaa sitten, luulee tietävänsä jo mikä liike milloinkin...

Hyppy 8. Nousi liikkurin käskkystä, mutta ihan perushyppy.

Kokonaisvaikutelma 10. Tästä oikein iloinen

Aiempi suunnitelma "Tavoitteena TK1"  taitaa nyt muuttua Popin kasvattajan ehdottamaan "Kolmella ykkösellä evl:aan" koska nämä alokkaan paikallaolot on tosiaan turhan jännittäviä...

Alokkaassa loistavan ykkösen tekivät Sara ja Lila 192p.sekä avoimessa kaimani Pirjo ja Ansa 175p. HYVÄ TE!

Ja kiitos kaikille onnitteluista ja kaikille treenikamuille avusta!