Sunnuntaina lähdettiin uudestaan Varkautta kohti. Vuorossa oli Riitan koulutus.

Ensimmäisenä oli seuraaminen. Tein pallo kainalossa pidemmän pätkän, jossa tuli käännöksiä ja taisin tehdä myös juoksuosuutta vähän. Sen lisäksi ilman palloa ja perusasentoja sekä takaosan käyttöä.

Palaute: Palloversiossa kontakti on tosi hyvä ja paikka oikea, vähän meinaa avata vaseammalle. Kannattaa tehdä pidemmät harjoitukset näin ja sitten lyhyempiä treenejä ja vahvistaa perusasentoa. Muutamia perusasento virheitä tuli. Iän huomioiden seuraaminen täsä vaiheessa hyvää.  Riitta sanoi myös, että Popista näkee, että se yrittää tehdä aina oikein. Sanoinkin, että sellainen Pop just onkin, se tekee aina kaiken minkä vaan osaa!

Luoksetuloja tehtiin samassa setissä muutamia. Ensin suora, vauhti hyvä mutta perusasentoon tullessa laittaa tassun mun kengälle. Tosi hyvä, että Riitta sanoi tuosta. Olen sen huomannut että välillä tekee, mut jättänyt sen periaatteessa vaan olemaan (hölmö minä) enkä oo tehnyt mitään että asia poistuisi. Tämä täytyy nyt siis saada pois. Sitten tehtiin stoppeja kierrättämällä. Tähän tuli kans hyvä pointti. Pop pysähtyi tosi hyvin, mutta pysähtyy pystyasentoon, kun painopiste pitäisi saada koiran takaosaan. Eli tätä on treenattava ja tehtävä paljon nyt suoralla palkalla. Maahanmeno puolestaan oli Riitan mielestä hyvä, minusta siinä olisi saanut olla ehkä vähä enemmän asennetta. (Haaveilen sellaisesta luoksetulon maahanmenosta kuin Sinalla... :) ). Näitä stoppeja ei ole nyt juurikaan treenattu ja nyt kun pystyy alkaa taas treenaamaa enemmän ulkona, pitää ottaa ne sitten työn alle.

Toisessa osiossa tehtiin kaukoja. Istu-maahan-istu -vaihdoissa Riitan mielestä maahanmeno tosi hyvä, ja istuminen ok, mutta siihen pitäisi saada vetäisemään tiiviimmin etujalat taakse. Hyvä palaute ja tästä olen ihan samaa mieltä. Seiso-maahan-seiso taas meni paljon paremmin kuin odotin. Palkkailin aika nopeasti ja kerrankin saa palautetta, että voi palkata hitaamminkin :) että asentoihin tulee viivettä. Ja sitten kun tein niin, niin daa, Pop odotti. Seiso-.istu-seisossa tällä hetkellä ehkä isoin probleema, kääntyy istuessa vasemmalle, Mietin että johtuuko ohjauksesta. Tätä voisi kokeilla seinän vieressä ta sitten että olen koiran sivulla. Yhtenä vaihtoehtona kokeiltiin myös sitä, että olin Popin takana ja ohjasin eteenpäin. Aika mielenkiintoinen tapa, en ole aiemmin kokiellut, eikä ole tullt kyllä edes mieleen. Mutta tosi vaikea ohjata.

Kaukoilta jäi sen verran vielä aikaa, että sitten tehtiin liikkeestä istuminen. Istui hyvin ja palkkasin nopeasti. Tähän Riitta suositteli, että kun treenaan yksin kehun ensin rauhassa ja kun olen varma, että tosiaan istuu, niin palkkaan. Nythän en nähnyt istuiko, mutta minusta tuntui sille :) Sitten tehtiin seisominen ja taakse kävely ja tässäpä Pop sitten kääntyi (!) . No tein sit helpon että pallolle seisomisesta. Tämä jäi sen verran mieleen, että tauon jälkeen kun kenttä oli tyhjä, tein vielä pari kertaa asennossa pysymistä ja ne meni hyvin.

Riitta ja Pekka olivat molemmat kouluttajina kannustavia ja positiivisia. Herättivät huomaamaan monta tärkeää pointtia. Toisaalta myös se, että pitää keskittyä olennaisiin asioihin, joilla on eniten merkitystä.

Olin reilu vuosi sitten samassa koulutusviikonlopussa kuunteluoppilaana, Silloin oli jo melko varmaa, että Pop muuttaa meille. Ajattelin silloin, että voi kun olisin täällä ensi vuonna sen oman bortsun kanssa... Oli ihana tunne kun muistin nyt tuon. Ajattelin, että haaveet voi tosiaan toteutua! Pop on ollut vaan vielä paljon ihanampi kuin mitä olisin osannut edes toivoa <3