Runen piti kisata tänään ekaa kertaa tokossa, mutta toisin kävi. Minulla flunssa ja taas meinaa ääni lähteä :( Joten pakko oli perua meno ja pitää huolta siitä, että pysyn hiljaa. Hirmu helppoa meikäläiselle...

Tällä viikolla on treenattu tokon lisäksi myös agia ja jälkeä. Tokossa on nyt pääpaino ollut avoimen liikkeillä, jotta joskus sinne kisoihinkin pääsisi. Hypyssä olen vahvistanut istumista ja nyt on jäänyt maahanmenon satunnainen tarjoaminen pois. Muutoin hyppy on niitä Poppisen lemppareita.  Noudossa on tehty osia: Nostoa, perusasentoon tuloa, pitoa jne. Muutamia hyppynoutoja myös, vinoina jne vaikeutuksilla, koska Poppis tykkää niistä.

Avo-kaukoa on kans tehty. Torstaina saatiin niihin Popille uusi ihminen liikuriksi, kun Heiskasen Riikka liikkuroi. Riikka oli ihan Popissa kiinni ja taputteli käsiä ylhäällä jne. Pikkuisen meinasi takaosaa siirtää sinne oikealla, mutta palkkasin kun kesti häiriön niin hyvin. Nyt tartteis sitten saada pari isoa ja pelottavaa miestä tähän hommaan.

Torstaina Poppis pääsi myös E:läisten kanssa paikkamakuuseen. Sari tahtoi palkata koiransa kaukaa etupalkalle ja minä tietysti, että Pop voitais laittaa viereen, että saisi hyvät häiriöt. Sari vapautti kahdesti ja Poppisella ei ongelmia :) Sen sijaan ennakoi perusasennon (evl-tyyli) ja maahanmeno piti alussa korjata, koska oli ihan ihme asennossa. Sellaisessa miten corgit monesti makaa (takajalat tooosi ojennettuna eteen). Alkuihin ja loppuihin pitää nyt alkaa kiinnittää oikeasti huomiota.

Oiskohan ollut ke, kun Taru kävi Jefen kanssa ja liikkuroi meitä samalla. Tehtiin seuraamista ja Tarun mielestä oli nyt parempaa kuin lauantaina. Suorempi kroppa. Nyt myös perusasentotreeni on tainut tuoda tuloksia, on nopeempia ja varmempia seuraamisessa. Tehtiin myös liikkeestä seisoa, käskytettynä ja sit käskytettynä ja palkkasin reagoimattomuudesta. Vähän meinaa vinoon heittää välillä, viimeinen oli tosi hyvä. Ja Jefe oli edelleen tosi ihqu ja sai nyt jo kotiläksyksi metalliesineen lainaan :)

Agilityakin on taas tehty... Tehtiin umpiputkea (piti tarkistaa Liisalta tämä nimitys) ja sitten tehtiin pituutta (kahdella) ja sitten pientä kuviota jossa ehkä 3-4 hyppyä, 1 umpiputki ja 1 suora perussputki. Hitsi kun meni hyvin :) Siis en osaa yhtään ohjata ja varmaan jonkun agiharrastajan mielestä meno näyttäisi karmealle, mutta Poppisen suvussa on se agility-geeni. Se on niin pätevä, että tekee oikein vaikka ohjaan taatusti väärin! Pitäisi tässä alkaa miettiä jos sille opettaisi ne kepit.

Torstaina oli sitten super-päivä. Lähdettiin Annen kanssa Iivanaisen Riikan luokse tekemään jälkeä.  Riikka oli niin ihana, että teki meille jäljet valmiiksi ja saatiin vielä neuvotkin :)  Popin jälki oli ehket 40m. Pelkkää suoraa nameilla ja tyhjillä. Oli tosi voimakas tuuli ja se ehkä siirsi hajua vähän sivuun. Riikka sanoi, että Pop jätti syömättä suurimman osan nameista. Mun mielestä ne tyhjät pätkät meni hyvin.

Sitten oli toinen jälki, jossa 5 keppiä. Nämä oli nyt ekaa kertaa vieraan hajustamat (eli Riikan).. Ekan merkkasi, mutta olisi mennyt ohi, nostatin ja palkkasin. En saanut käteen, mutta toi kuitenkin. Sitten siitä etenpäin jokaisen toi aina vähän paremmin. Vitosella tarjosi jo sivulle tuloa. Oli puhetta, että se tapa, että homma poikki - palkka- ja uusi lähetys voisi olla Poppisen kanssa (minun takia) parempi kuin se että lähtee itse jatkamaan heti tuotuaan kepin. Eli ehtisi taas laittaa homman pakettiin ja sitten jatkaa.

Riikka oli sitä mieltä, et Pop jäljestää siksi niin hitaasti, koska mä en liiku ihan normisti. Oon tästä kyllä toista mieltä. Mun mielestä se on hidas siksi, että jälkeä on tehty niin vähän. Mun mielestä se ei siinä mieti, miten minä siellä pärjään vaan se miettii sitä jälkihommaa. Se on siinä hommassa varmaan kaiken kaikkiaan tosi itsenäinen, koska sitä ei todellakaan ole ohjailtu. Mut ehkä pitää tehdä tästä asiasta testi... Ja tämän hetken hitaudesta en ole siis yhtään huolissani, parermpi näin, että se miettii siinä samalla mitä tekee. Olin taas Poppiksen jälkeen tosi tyytyväinen, minusta on vaan niin siistiä, kun se tekee jälkeä! Keppien kohdalla oli taas melkoisia tuuletuksia ohjaajalta  Kepit meni minun mielestä siihen nähden ihan tosi tosi hyvin, että oli 4. kerta kun niitä tehtiin ja ekat vieraat kepit.

Riikan Pikku-Ilo-Mali teki kans jäljen ja seuraamista + muuta. Seuraaminen kyllä ihan super tässä vaiheessa!  Ja tottakai se jälkikin.

Kiitos Riikka reeneistä, me tilataan sulta se jälkileiri kesäksi!