Eilen oli sitten pitkään odotettu tokovalmennus Musti&Mirri Areenalla. Kouluttajia oli kolme: Elina Niemi, Katri Buchtmann ja Satu Taskinen. Jokaisen 2x20min. Poppisen kanssa oltiin Elinan ja Katrin opissa.

Elinan treenit:

Seuraaminen: Näytin ensin missä mennään. Seuraamisen ekaa askelta, mikä meni kohtuullisesti, mutta oli myös pallo käytössä. Sitten tein tosi pitkän seuraamisen, missä tuli hyvin kyllä näkyviin kaikki mitä ei osata ja mitä pitää treenata. Näitä pitkiä seuraamisia en ole nyt tehnyt, kun on projekti "askel kerrallaan".

Kommentit: Jatkan eka askeleella ja pitää miettiä, onko se tavoittelemani korkea kontakti koiralle sopiva. Sitten palkkaukseen pitää kiinnittää huomiota. Nythän se saa sen pallon ja lähtee heittämään lenkin ja jos koira ei nyt muutenkaan tee intensiivistä seuraamista, niin ei ole järkevää palkata noin. Mielummin siis patukka tai vetolelu, jolla palkkaan taistelulla. Ja poikittaa ihan kunnolla ja siinäkin voi olla se pallo syynä.

Ruutu ja merkki: Siitä kun viimeksi on nähty, Pop on oppinut pysähtymään ruutuun. Tein ensin (muistaakseni) ruudun pitkästä matkasta leluun. Sitten läheltä ruudun paikkaa. Olen käyttänyt siihen stop-käskyä, että Poppisen saa pysähtymään... Ekan teki aavistukse vasempaan reunaan, seuraavan hyvin. Sitten tein merkkiä, ensin pallo takana ja sitten pallo heittämällä palkaksi. Tässä oli nyt kyse siitä, meneekö se liian taakse. Sitten vielä pallo Annelle, joka vei sen ruutuun, ajatuksella että se olisi Poppiselle ollut ylläri. Lähettäisin merkille, josta kävisin palkkaamassa ja sitten ruutuun.Mutta eihän Poppinen tuosta nyt vipuun mennyt, tajusi just mihin anne lähti vaikka sitä yleisöä siinä oli vaikka kuinka välissä. Noh Pop tietty juoksi merkin sijasta innolla ruutuun :) Vielä en ole tehnyt sellaista, että se tietäisi ruudussa olevan palkan, joten tämä oli liian vaikea, kun ei mennyt ihan suunnitelman mukaan. No sitten vein Popin merkille ja siitä se sai vielä juosta ruutuun.

Kommentit: Pop on nyt oppinut sen ruudun paikan, mutta mun pitäisi sanoa mielummin sille se Jes! kertoakseni kun on oikeassa paikassa eikä pysäyttää. Ja tehtiin kahdesti tai kolmesti, jossa heti tokalla kerralla sain stop aivan tiedostamatta. Just. Hyvää oli se into mennä ruutuun eli asenne oikea. Merkki on nyt ihan ok, vaikka menee sen verran taakse. Tärkeämpää olisi nostaa merkin arvoa vrt ruutu ja ohjattu). Joo totta.

Muuta: Popin treenejä oli katsomassa väkeä vaikka kuinka, joten saatiin tosi hyvät häiriöt (joihin Pop vähän reagoi, mutta minun mielestä se oli vain utelias tyyliin: "ketäs kaikkia täällä on paikalla"? Oikein hyvä treeni siksi. Tuossa seuraamisessa jatkan nyt niinkuin olin suunnitellut, eli vahvistaen sitä ekaa askelta ja sit tokaa jne ja ajatelin aloittaa sillä patukalla tuossa vieressä. Ja häiriökontaktia pitää treenata. Edelleen.

Katrin treenit:

Olin suunnitellut tekeväni liikkeestä istumista, kaukoja, tunnari ja mahd.ohjattua. No suunnitelma meni ihan uusiksi. Istumista on turha treenata kun koira poikittaa niin paljon, istuisi vaan ihan vinoon. Sitten tunnaria ei oo nyt treenattu vähään aikaan ja ei oo mitään järkeä ottaa sitä tuossa tilanteessa. Selitin kyllä ajatukseni ja ehkäpä kun tässä nähdään, niin näytän sitten.

Ohjattu: Ohjatussa kapulat merkin linjalla, keskimmäinen  tosi takana, Vein merkille ja piti ottaa ekana vasen. Pop lähti hienosti, mutta oikealle (!) . Okei, siellä oikealla oli se Elinn kentän merkki ja se varmaan houkutti. Toi kyllä kapulan eikä mennyt merkille. Olin eka ihan että mites se sinne lähti, mutta olihan tuo ihan odotettavissa. No otettiin uusiksi ja muistutettiin vasemammasta kapulasta, sitten lähti hienosti, ja palkkasin nopeesti. Sitten uudestaan, näki että oli valinnut taas sen oikean, mutta sanoin vasen - lähti vasemmalle .) Taidettiin sitten ottaa vielä oikea, joka ok.

Kommentit: Alkuharjoittelu ok, vaikkei sitä ohjattua nyt tokossa tarviikaan kuin vasta evl:ssa. (No minusta ohjattu on tokon kivin liike, joten siksi minä sitä olen aloitellut :)

Kaukot: Ollaan edelleen ihan alussa. S-M-S ok ja voin antaa edelleen tehdä niitä nopeita vaihtoja (jumppaa) ja sit pitää vaan alkaa odottamaan hetki. S-I-S meni ihan yllättävän hyvin, mutta Katri sanoi, että pitää ohjata vieläkin enemmän taakse (ja tajusin ettei mun jalat voi niinkuin liikkua vaan kurkotan, voi hemmeetti...) Mutta tällä jatketaan.

Ja koska aikaa oli, tein vielä paikkaistumisen. Se meni hyvin, aika oli ehkä jtn 1 min ja pallo käytössä. Vähän vilkaisi muualle.

Paikkamakuussa taas Pop oli tehnyt pienen liikkeen takaosalla taaksepäin. Tässä ei ollut mitään apuja (palloa tms) ja olin ehkä 20m. Kerran nuuhkaisi maata ja välillä vilkaisi taakse. Oli ollut rauhallinen. Tajusin siellä seisoessani, että eipä sillä ole kertaakaan tehty paikkamakuuta, että sen takana on joku. Pitää alkaa vähitellen tehdä. Aika isot häiriöt oli, joten pitää olla tosi tyytyväinen. Katri sanoi, että Pop oli rauhallinen ja vilkuilut enemmän sellaista, että kun mitään ei kerta tapahdu niin joutaa katsella.

Tosi hyvä fiilis jäi molemmista treeneistä. Itse mokailen, mutta Poppis toimii :) Ja nimenomaan hyvä, ettei kaikki mene ihan putkeen, niin saa vinkit miten jatkaa. Olen todennut aiemminkin, että jos koiran kanssa on jossain treeneissä ei pitäisi olla muista vastuuhommia, että pystyisi keskittymään. No nyt oli, mutta onneksi Virtasen Anne hoiti pitsatilauksen, niin oli yksi iso homma vähemmän hoidettavana!

Kiitos Elina ja Katri vinkeistä. Ja kiittos myös Satsu että tulit kouluttamaan.